Bitvavo

Heeft Bitvavo een app?

Wanneer je gaat handelen in cryptocurrencies bij Bitvavo wil je dat natuurlijk ook gemakkelijk onderweg kunnen doen. Hiervoor is de Bitvavo app! In dit artikel deel ik je in het kort mijn ervaring. Handelen in crypto kent risico’s, je kunt je inleg verliezen.
Conclusie: Bitvavo heeft een handige mobiele app waarmee je onderweg gemakkelijk cryptocurrencies kunt kopen- en verkopen. Helaas heb je niet de mogelijkheid om met de app van Bitvavo te handelen via het geavanceerde dashboard. Mijn ervaring met de app van Bitvavo zijn erg postitief, maar het blijft een te simpele app om volledig via te beleggen.

Via mijn vriendenlink naar Bitvavo kun je de eerste € 1000,- gratis handelen in de eerste week na aanmelding.

Inhoud

Heeft Bitvavo een app?

Bitvavo heeft een mobiele app die beschikbaar is in de App Store (Iphone) en de Google Play store (Android).  Op het moment van schrijven is de Bitvavo app de nummer 3 app op het gebied van financiën in de Google Play Store. Inmiddels is de app van Bitvavo al meer dan 10K+ gedownload en krijgt het een 3,2 sterren rating.
Lees hier meer over de beste beleggingsapps.

Functionaliteiten van de app

Het dashboard van Bitvavo straalt zich uit door het minimalistische design en functionaliteit, maar is dat bij de app ook zo? Ja en nee, want de app van Bitvavo is erg overzichtelijk en duidelijk, maar heeft helaas niet de opties van het geavanceerde dashboard. Hierdoor kun je met de app van Bitvavo prima crypto kopen en verkopen, maar is dat wel alleen mogelijk met marktorders.
Het mooie aan het dashboard van Bitvavo is dat je een keuze kunt maken tussen het eenvoudige dashboard (marktorders, simpele grafieken) en het geavanceerde dashboard (markt- en limietorders, stop loss orders en complexere grafieken). Kortom kun je via het geavanceerde dashboard completere analyses doen, wat dus helaas met de app van Bitvavo niet mogelijk is.

Mijn ervaring met de app van Bitvavo

Zelf gebruik ik de app van Bitvavo regelmatig gezien het feit dat ik heel eenvoudig crypto kan bijkopen. Zelf ben ik erg te spreken over de mobiele app van Bitvavo omdat het betrouwbaar oogt, altijd goed werkt en erg eenvoudig is. Je kunt inloggen met je vingerafdruk of vijf-cijferige inlogcode wat ook erg praktisch is.
Wel denk ik dat het niet handig is om alleen met de app van Bitvavo te handelen. Je beschikt namelijk over te weinig analysemogelijkheden om goed te handelen in crypto, maar voor onderweg is het heel handig en werkt het erg goed. Voor mij is het dus zeker een nuttige toevoeging op Bitvavo.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

Ja, de app van Bitvavo is gewoon beschikbaar voor android. Je kunt deze downloaden in de google play store.

Ja, de app van Bitvavo is ook beschikbaar voor iPhone. Je kunt deze app gewoon downloaden in de app store.

Het kan zijn dat er een storing is bij Bitvavo. Check hiervoor de twitter van Bitvavo, want in het verleden publiceerde ze hierop of er wel of geen storing was. Indien er geen storing is maar je wel problemen ervaart met de app kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Bitvavo.

Kijken hoeveel je coins waard zijn en eventueel coins bijkopen/verkopen doe je ook gewoon eenvoudig in de app van Bitvavo. Je doet dit door de app op te starten > in te loggen > naar home te gaan en hier zie je een overzicht van je coins en tegoeden.

De app van Bitvavo werkt heel simpel. Je kunt geld bijstorten/opnemen via het euro teken. Je kunt handelen door op een coin te klikken en en op kopen/verkopen te drukken. Ook kun je coins storten door op de drie puntjes rechtsbovenin te drukken.

De kosten voor het gebruik van de app van Bitvavo zijn het zelfde als voor de desktopversie. Alles over de Bitvavo kosten lees je in dit artikel. De kosten voor je order staan in beeld (inclusief spread).

Inloggen in de app van Bitvavo doe je door de app op te starten en vervolgens in te loggen met je vingerafdruk of vijf-cijferige code. De 2FA werkt niet binnen de app. Voor ultieme beveiliging kun je dus het beste niet de app gebruiken.

In het ‘geavanceerde dashboard’ van de desktopversie van Bitvavo kun je en stop limiet order laten uitvoeren. Binnen de app kan dit helaas niet, want hier heb je alleen het eenvoudige dashboard. Lees hier alles over Stop Limit orders bij Bitvavo.

Tip: handel €1000,- gratis in je eerste week via mijn vriendenlink