BitMyMoney

BitMyMoney Verificatie

BitMyMoney is een online betaalrekening voor Bitcoin en een aantal andere cryptocurrencies, maar om deze te kunnen kopen moet je wel een verificatieproces doorgelopen hebben. Veel nieuwe klanten ervaren dit als onplezierig en hebben hier vragen bij zoals: is het wel veilig? Hoe werkt de verificatie? Zijn er alternatieven? Dus in dit artikel zoek ik voor je uit hoe het verificatieproces bij BitMyMoney werkt!

Inhoud

Waarom is verificatie bij BitMyMoney verplicht?

Je moet voor een betaling bij BitMyMoney van alles verifiëren. Dit wordt gedaan om fraude en/of witwassing te voorkomen. Ook scams kunnen op deze manier makkelijker boven water komen. Daarnaast wordt er van BitMyMoney dat ze hun klanten ‘kennen’ en hier wordt op gereguleerd door de AFM en de DNB.
Daarnaast is de veiligheid van een online betaalrekening natuurlijk ook erg belangrijk voor de veiligheid van je eigen rekening. Als iedereen zich zomaar kan aanmelden is dit natuurlijk heel mooi voor oplichters of andere frauders/witwassers. Bij BitMyMoney is het zo beveiligd dat dit alleen op hele kleine schaal nog mogelijk is. Om deze reden moet jij dus verschillende gegevens delen met BitMyMoney!

Hoe werkt verificatie bij BitMyMoney?

BitMyMoney werkt met verschillende schalen van limieten en verificaties. Hoe deze schalen precies werken lees je hier.
De eerste aankoop bij BitMyMoney kan maximaal tot een bedrag van 50 euro, waarbij ook je bankrekening geverifieerd wordt. Hierna kun je Bitcoin en andere cryptocurrencies kopen tot 500 euro, maar wordt je tweede aankoop wel in de wacht gezet voor controle en dien je jouw telefoonnummer te verifiëren.
Om hogere bedragen (25.000 euro of meer) te kunnen kopen en verkopen via BitMyMoney moet je ook jouw ID verifiëren. Tot slot zul je een 2FA moeten activeren om ook zulke hoge bedragen te kunnen versturen naar andere wallets. Zo’n 2FA is natuurlijk ook weer goed voor je veiligheid omdat ja dan minder snel gehackt wordt.
Alle limieten die BitMyMoney hanteert gelden per 24 uur en dus niet per kalanderdag.

Is verificatie bij BitMyMoney veilig?

Tegenwoordig deelt men natuurlijk niet graag meer zijn of haar ID of andere gegevens met bedrijven (of wie dan ook). toch zal dit bij BitMyMoney helaas wel moeten. Of BitMyMoney 100% veilig is mag en kan ik helaas niet zeggen, maar we kunnen wel kijken wat voor maatregelen BitMyMoney neemt om de veiligheid te garanderen.
Zo kun je enkel crypto verkopen naar je eigen bankrekening, en deze nieuwe bankrekeningen worden weer gecontroleerd. Daarnaast kun je alleen Bitcoin versturen als je kunt aantonen dat het Bitcoin adres van jezelf is. BitMyMoney is dus vrij streng en dit komt omdat ze sterk gereguleerd worden. Tot slot worden nieuwe werknemers bij BitMyMoney gescreend voordat ze er komen werken.

Alternatieven voor BitMyMoney

Een goed alternatief voor het kopen en bewaren van Bitcoin en andere cryptocurrencies is Bitvavo, wat de grootste Nederlandse exchange is. Ook Binance is een goed alternatief, wat wereldwijk een hele grote exchange is en veel lagere kosten heeft dan BitMyMoney.
Zoals ik al aangaf zal verificatie bij elke (goede) exchange of aanbieder wel nodig zijn, dus hier moet je je helaas toch overheen zetten. Als je dan je gegevens (ID, bankrekening) deelt kun je dit natuurlijk het beste doen bij een exchange waar je het beste gevoel bij hebt.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.