BitMyMoney

BitMyMoney Review

Via BitMyMoney kun je gemakkelijk Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen en bewaren, maar is het veilig? En welke kosten betaal je bij BitMyMoney? In deze review deel ik je graag mijn ervaring met BitMyMoney, en dan kun je zelf kiezen of je deze exchange/wallet graag wilt gebruiken.

Inhoud

Waarom crypto kopen/bewaren bij BitMyMoney?

Er zijn een aantal redenen te verzinnen waarom je een account zou willen hebben bij BitMyMoney. Je kunt namelijk coins kopen- en verkopen, bewaren en storten- en versturen. Het aanbod is daarentegen wel erg klein:
  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
BitMyMoney aanbod
BitMyMoney Aanbod
BitMyMoney is voornamelijk bedoelt voor handelaren die nieuw zijn in de cryptocurrencies en toch wat Bitcoin willen kopen. Je betaald bij BitMyMoney (in transactiekosten) dus voornamelijk voor het eenvoudig maken van het handelen en voor het veilig bewaren van je coins.
BitMyMoney App
BitMyMoney App

BitMyMoney app

Naast het gebruiken van BitMyMoney via desktop kun je ook de BitMyMoney app installeren. Dit is natuurlijk wel zo handig als je graag je telefoon gebruikt of onderweg je crypto wilt checken/bijkopen. Wat mij betreft werkt de app van BitMyMoney ook netjes.

Mijn ervaring met BitMyMoney

Persoonlijk zou ik BitMyMoney niet gebruiken. Dit wordt veroorzaakt doordat het voor mij simpelweg te simpel is. Het aanbod is super klein, maar het gebruik werkt in principe wel prima. Ik kan me voorstellen dat het voor een echte beginner handig is om dit te gebruiken, maar zelf zou ik dan zeggen: investeer wat meer tijd om een complete exchange/wallet te begrijpen en maak hier gebruik van.
Daarnaast baal ik van de onduidelijke te betalen kosten bij BitMyMoney. Je betaald hier namelijk simpelweg een hogere prijs/verkoopt voor een lagere prijs dan de huidige koers. Hoe dit precies werkt zal ik zo verder over uitweiden, maar in veel gevallen vallen de kosten onverwacht en ongemerkt hoog uit. Dit is voor mij een grote afknapper want ik hou van transparantie.
Ook reviews van andere gebruikers van BitMyMoney ervaren deze exchange/wallet niet positief, want op trustpilot ontvangen ze 2,3 sterren. Ook hier komen dezelfde klachten terug over de koersen die niet gelijk lopen. Veel gebruikers voelen zich hierdoor opgelicht, wat natuurlijk wel wat overdreven is, maar ik ben het wel met ze eens dat het niet heel transparant is.

BitMyMoney kosten

Zoals ik net al aangaf zijn de kosten bij BitMyMoney nogal een dingetje, want de commissiekosten/transactiekosten zitten gewoon verwerkt binnen de prijs die je betaald bij BitMyMoney. Dit maakt het lastig om te zien welke kosten je betaald, en of je hoge of lage kosten betaald. De kosten variëren namelijk ook weer per keer.
Zelf ben ik de orders gaan vergelijken met de actuele kosten en kwam ik er achter dat ik per order ongeveer 1% aan transactiekosten betaalde, maar dit kan dus ook hoger of lager uitvallen. Als je de daadwerkelijk kosten wilt weten zul je dit dus per keer moeten vergelijken, want het staat niet aangegeven bij het uitvoeren van de order.
Voor mij is dit dus een behoorlijke klap om niet mijn crypto te kopen/bewaren bij BitMyMoney, want het toont geen transparantie en op deze manier kunnen ze ongemerkt hele hoge kosten vragen. Ik heb liever een exchange (zoals Binance) waar ik gewoon weet aan welke kosten ik toe ben.
Overige kosten zoals het versturen van coins naar een andere wallet of het storten van geld via iDeal zijn overigens wel van te voren vastgesteld en zijn laag. ook het bewaren van je coins bij BitMyMoney kost je in ieder geval geen extra geld, wat natuurlijk wel weer gunstig is.

Is BitMyMoney veilig?

Om de betrouwbaarheid van BitMyMoney te garanderen nemen ze natuurlijk een aantal maatregelen. Op basis van deze informatie kun je zelf bepalen of je BitMyMoney een betrouwbare partij vindt.
95% van de coins in je wallet bij BitMyMoney worden offline opgeslagen in cold wallets. Dit betekent dat het niet zo makkelijk is om een wallet extern te hacken, maar het is natuurlijk nooit zo veilig als je coins bewaren op een losse hardware wallet of ledger.
Daarnaast zit BitMyMoney in Den Haag en zijn de coins opgeslagen binnen een eigen stichting. Gezien de negatieve reviews van BitMyMoney zou je niet zeggen dat het een fijne partij is om gebruiker van te worden, maar vaak is dat binnen deze branche gebruikelijk (wat geen excuus is).

Conclusie

Zelf zou ik BitMyMoney nooit gebruiken, want daarvoor is het aanbod gewoon te klein. Ook het opslaan van coins bij BitMyMoney zou ik niet aan beginnen. Dit komt ook door de onoverzichtelijke kosten waardoor je ongemerkt te veel zou kunnen betalen voor je coins.

Voordelen van BitMyMoney

  • Heel eenvoudig
  • Cold Wallets

Nadelen van BitMyMoney

  • Onoverzichtelijke kosten
  • Klein aanbod
  • Negatieve reviews

BitMyMoney alternatief

BitMyMoney is niet de enige eenvoudige exchange/wallet waar je Bitcoin en andere cryptocurrencies kunt verhandelen. Ook Bitvavo is heel eenvoudig, heeft lage kosten, is van Nederlandse bodem en heeft een stuk groter aanbod. De beleggingsapp BLOX zou ook een goed alternatief kunnen zijn voor BitMyMoney, want de transactiekosten zijn duidelijker, het aanbod is groter en is ook van Nederlandse bodem. BLOX is nog een stukje eenvoudiger dan Bitvavo.
Zelf handel ik het liefste mijn crypto via Binance, want dit is de grootste exchange ter wereld, heeft de laagste kosten in verhouding tot bovenstaande exchanges en heeft het grootste aanbod/mogelijkheden voor ervaren beleggers. Voor beginnende handelaren is het wel net wat meer uitzoekwerk via Binance.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.
Verificatie van je identiteit bij BitMyMoney is verplicht om fraude en witwassen te voorkomen. Er zijn verschillende schalen waarvoor je bijvoorbeeld je bankrekening en je identiteit (rijbewijs of paspoort) moet verifiëren. Het doorlopen van het verificatieproces spreekt voor zich, maar je kunt ook mijn volledige artikel over verificatie bij BitMyMoney lezen.