BitMyMoney

BitMyMoney Kosten

Hoeveel kosten het nou om Bitcoin en andere cryptocurrencie te kopen bij BitMyMoney? Kosten zijn erg belangrijk omdat dit van je rendement afgaat, dus in dit artikel zoek ik voor je uit wat voor kosten BitMyMoney in rekening brengt.

Inhoud

Commissiekosten

Commissiekosten zijn kosten die BitMyMoney in rekening brengt waar ze geld over verdienen, dit is dus hun verdienmodel. Bij BitMyMoney staan deze kosten alleen niet los aangegeven en zitten ze inbegrepen bij de koers. Je betaald dus bijvoorbeeld een hogere prijs voor Bitcoin, waar je praktisch niet voor merkt.
Wat lastig is aan dit verdienmodel is dat het voor de klant niet echt duidelijk is hoeveel kosten ze betalen. Je zou dit natuurlijk kunnen berekenen door de koers te vergelijken met de prijs die je betaald op BitMyMoney, maar het is dus niet heel helder.

Coins versturen

Daarnaast betaal je ook nog transactiekosten voor het versturen van je coins naar een andere wallet. Via e-mail is dit gratis, maar wanneer dit over de blockchain gaat moeten er kosten aan de miners betaald worden. Hier verdient BitMyMoney dus niet aan.
De fees (transactiekosten) verschillen per transactie, maar zit ongeveer tussen 0.0002 en 0.0006 BTC per transactie. Het is dus weer afhankelijk van de koers en de huidige drukte op de blockchain hoeveel euro het coins versturen kost.

Bewaren van Bitcoins

Gelukkig is het openen van een rekening bij BitMyMoney wel gratis. Ook het bewaren en storten van je Bitcoins op BitMyMoney is gratis. Je kunt dus wel makkelijk je coins lang vasthouden (HODL).

Aankoop- en verkoop van Bitcoin

Wanneer je Bitcoins wilt kopen en verkopen betaal je ook nog rekening- of iDeal kosten. Voor het betalen met iDeal betaal je bijvoorbeeld 0,39 euro en de verkoopkosten met een bankoverschrijving zijn 0.10 euro per transactie. De commissiekosten voor BitMyMoney zijn dus in de koers verwerkt.

Is BitMyMoney goedkoop?

Het valt lastig te zeggen hoe duur BitMyMoney is als het gaat om kosten. Dit komt doordat BitMyMoney niet heel duidelijk weergeeft hoe hoog de commissiekosten zijn, want deze zijn in de koers verwerkt.
Je kunt dit verschil natuurlijk het beste vergelijken door de daadwerkelijke koers met de koers op BitMyMoney te vergelijken. Op die manier zou je kunnen uitrekenen hoeveel commissiekosten je betaald.

Alternatieven voor BitMyMoney

Zelf vind ik de kosten bij BitMyMoney dus niet heel transparant, want je weet niet precies wat je betaald aan commissiekosten. Een exchange die dit duidelijker heeft is Binance. Hier zijn de transactiekosten maar 0,10% per transactie, wat heel erg laag is. Het nadeel is wel dat Binance een stuk complexer is, maar op de lange termijn wel voor mij de beste optie is.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.