Binck Forward

Hoe werkt Binck Forward?

Waarschijnlijk heb je interesse om je geld geautomatiseerd te beleggen bij Binck Forward, maar heb je nog geen idee waar je moet beginnen. Ik stel je gerust; dat had ik in het begon ook niet. Hoe werkt het precies? Hoe maak je een account aan? Hoe begin je met beleggen? In dit artikel zoek ik het voor je uit!
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen.
Conclusie: Bij het aanmaken van een account moet je een keuze maken tussen Binck Forward en Binck Comfort, waarna je ook nog een risicoprofiel moet selecteren. Voor de rest is het een kwestie van een identiteitsverificatie en het storten met geld. Ook het inloggen, het opnemen van geld en periodiek beleggen worden verder in dit artikel uitgebreid beschreven.
Lees hier mijn volledige review over Binck Forward!

Inhoud

Account aanmaken bij Binck Forward

Bij het openen van een rekening* bij Binck Forward komen nog een aantal dingen kijken, zo moet je een keuze maken uit Binck Forward en Binck Comfort, moet je het aanmeld proces met identiteitsverificatie doorlopen en moet je een keuze uit het juiste risicoprofiel kiezen. Al met al kost het niet veel tijd, maar is het toch handig om te weten wat alles is.

Binck Forward vs Binck Comfort

Wanneer je een account gaan aanmaken bij Binck om je geld te laten beleggen moet je kiezen tussen Binck Forward en Binck Comfort. Binck Forward is een manier om je geld geautomatiseerd te laten beleggen, terwijl je geld bij Binck Comfort persoonlijk door experts van Binck belegt wordt. In beide gevallen is het dus een vorm van laten beleggen, terwijl Binck Comfort pas vanaf 15.000 euro mogelijk is.

Stappenplan aanmeld proces:

  1. Meld je aan bij Binck Forward
  2. Beantwoord de gestelde vragen
  3. Verifieer je identiteit
  4. Kies één van de drie risicoprofielen
  5. Maak geld over met iDeal
  6. Voila! Je inleg zal verwerkt worden

Risicoprofielen

Zoals je al las moet je tijdens het aanmeld proces een keuze maken uit één van de drie risicoprofielen. Dit houdt in dat je met een risicoprofiel selecteert hoeveel risico je wilt nemen, wat vaak in verhouding staat met het verwachtte rendement. Des te meer risico, des te meer rendement (of verlies) je kunt maken. De risicoprofielen bij Binck Forward zijn hoog (veel risico), neutraal en laag. Binck zal je begeleiden bij de keuze van dit risicoprofiel.

Inloggen bij Binck Forward

Om je de volgende keer weer in te loggen kun je dat via deze link* doen waarna je rechtsboven op ‘inloggen’  kunt drukken. Je moet hier even onder de inlog sectie doorklikken naar de inlogpagina van Binck Forward. Hier kun je inloggen met inloggegevens en de 5-cijferige inlogcode die je bij het aanmelden opgegeven hebt.

Geld inleggen bij Binck Forward

Om te kunnen beginnen beleggen bij Binck Forward hebben ze natuurlijk wel eerst je geld nodig. Geld inleggen kan door op ‘storten’ te drukken en naar het rekeningnummer (van je eigen rekening bij Binck) geld over te maken. Zodra je dit overgemaakt hebt zal het een aantal dagen duren voordat het op de rekening van Binck Forward uitkomt waarna het automatisch belegt gaat worden. Je krijgt hier een mailtje over zodat je op de hoogte blijft van deze belegging.

Geld opnemen bij Binck Forward

Wanneer je klaar bent met beleggen en je beleggingen dus als het ware weer wilt verkopen kun je er voor kiezen om je geld op te nemen. Dit doe je door op het kopje ‘opname’ te klikken. Hier is het verstandig om nog even je ingevulde bankrekeningnummer te checken en het bedrag in te vullen wat je wilt opnemen, zoals bijvoorbeeld je gehele doelwaarde. Meestal staat het bedrag binnen enkele dagen op rekening.

Periodiek beleggen bij Binck Forward

Naast het eenmalig beleggen bij Binck Forward is het ook mogelijk om maandelijks (periodiek) te beleggen met een vast bedrag per maand. Of nog beter zelfs, je kunt zelfs wekelijks of dagelijks beleggen bij Binck Forward. Dit kun je namelijk gemakkelijk doen door naar je eigen Binck Forward rekening (staat onder ‘storten’) met een vaste overschrijving geld over te maken. Iedere keer wanneer je bank geld over maakt naar je Binck Forward rekening zal Binck Forward het automatisch gaan beleggen, ideaal!

*In dit artikel staan affiliate links

Tip: gebruik mijn promo code T6A3S33T voor 20 euro welkomstbonus