Binck Forward review

Binck Forward Review

Toen ik eind 2018 voor het eerst begon met het beleggen bij Binck Forward had ik nog geen idee wat ik moest verwachten. Zou het rendement opleveren? Welke risico’s zijn er aan beleggen via Binck Forward verbonden? In dit artikel deel ik je mijn ervaringen!

Tip: maak alvast gratis een account aan bij Binck Forward, dan kun je meekijken! Ohja, en met mijn promo code T6A3S33T ontvang je nog eens 20 euro welkomstbonus. 
4/5
Tip: Ontvang 20 euro via mijn vriendenlink van Binck Forward en gebruik mijn promo code: T6A3S33T

Eerst even voorstellen

Neem me niet kwalijk, maar ik ben helemaal vergeten mezelf voor te stellen. 

Ik ben Erwin en fanatiek belegger. Vanuit deze passie ben ik begonnen met het schrijven over knelpunten die ik zelf tegenkwam bij het beleggen. Eén van die vraagstukken ging over het kiezen van de juiste vermogensbeheerder, waaronder Binck Forward dus. Want is Binck Forward een goede optie?

Waarom beleg ik bij Binck Forward?

Zoals ik al aangaf beleg ik zelf al een aantal jaar bij Binck. Enerzijds doe ik dit via Binck Zelf Beleggen, maar dus ook via Binck Forward; een optie om je geld geautomatiseerd te laten beleggen bij Binck, maar waarom?

Laten beleggen

Ik vind beleggen interessant, maar tot op een bepaald niveau. Ik hoef wat mij betreft niet de hele dag mijn beleggingen in de gaten te houden. Ik heb geen behoefte aan fundamentele en technische analyses, of om mijn beleggingen zo nu en dan weer te verkopen.
“Ik hoef niet perse de hele dag mijn beleggingen in de gaten te houden”

Door te beleggen via Binck Forward hoef ik zelf amper om te kijken naar mijn beleggingen. Het enige wat ik hoef te doen is geld storten en wachten op rendement. Uiteraard is zelf beleggen leuk, maar het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Door te beleggen via Binck Forward kan ik toch profiteren van de voordelen van beleggen, zonder dat ik hiervoor veel tijd en ervaring nodig heb.

Beleggen op de lange termijn

Ook geloof ik erin dat je de markt niet zomaar kunt verslaan. Uiteraard is het mogelijk om te gokken wat een aandeel (of ander beleggingsproduct) gaat doen, maar alsnog betaal je dan hoge transactiekosten en wordt de markt enkel bepaald door een aantal koersschommelingen in het jaar. Zelf zie ik daarom geen potentie in daytraden of een andere vorm van actief beleggen.
Samengestelde interest bij binck forward
Samengestelde interest over een periode van 30 jaar

Ik zie meer potentie in het beleggen op de lange termijn, over een periode van ongeveer 30 jaar. Op deze manier kan ik vermogen opbouwen door te profiteren van samengestelde interest, maar betaal ik lage kosten en laat ik mijn geld beleggen op de groei van de markt. Uiteraard zijn er andere opties om hier van te profiteren, maar toch vind ik Binck Forward hiervoor wel een fijne aanbieder.

De kracht van periodiek beleggen

Bij een beleggingsstrategie voor op de lange termijn is het verstandig om te kiezen voor periodiek beleggen; iedere maand beleggen met een vast bedrag. Het nadeel van veel beleggingsproducten is dat je niet gemakkelijk periodiek kunt beleggen omdat je te maken hebt van transactiekosten en ook omdat je vaak geen fracties van beleggingsproducten kunt kopen.
Periodiek beleggen bij Binck Forward
Periodiek beleggen met 100 euro per maand

Bij Binck Forward is het wel mogelijk om geautomatiseerd periodiek te beleggen met een kleine inleg. In plaats van transactiekosten betaal je beheerkosten, waardoor het ook met een kleine inleg interessant is om maandelijks te beleggen. Door iedere maand met 50 euro te beleggen kun je toch over de jaren een vermogen opbouwen. 

Risicoprofielen

Voordat je kunt beginnen met beleggen bij Binck Forward is het noodzakelijk om te kiezen hoeveel risico je wilt nemen. Dit kun je doen aan de hand van verschillende risicoprofielen. Zo kun je een laag, gemiddeld of hoog risico kiezen. Het rendement wat je maakt is ook erg afhankelijk van het risicoprofiel dat je gekozen hebt; meer risico betekent meer rendement (of verlies).
Binck Forward risicoprofiel
Risicoprofielen bij Binck Forward

Welk risicoprofiel hou ik aan? Zelf beleg ik bij Binck Forward met het hoogste risicoprofiel. Dit doe ik omdat ik nog relatief jong ben en liever wat meer risico neem. Daarnaast beleg ik over een periode van 10 tot 30 jaar waardoor grote marktschommelingen voor mij weinig uitmaken. Wanneer je wat voorzichtiger met je geld wilt omgaan kun je voor een lager risicoprofiel kiezen, maar houdt er dan wel rekening mee dat de inflatie een relatief groter effect op je beleggingen gaat hebben.

Laten beleggen of zelf beleggen?

Voordat we alle andere voor- en nadelen van Binck Forward bespreken is het handig om te bepalen of jij liever zelf gaat beleggen of je geld wilt laten beleggen. Allebei de beleggingsvormen hebben zo hun voor- en nadelen, het is maar net wat goed bij je past!

Binck Forward is dus een methode om je geld geautomatiseerd te laten beleggen. Het voordeel hiervan is dat je geen verstand hoeft te hebben van beleggen. Dit voorkomt ook dat je in mindere tijden emotionele (FOMO) beslissingen gaat maken over je beleggingen. Waarom zou je immers zelf gaan beleggen als iemand anders dat veel beter kan?

Laten beleggen zorgt ervoor dat je geen omkijken meer hebt naar je beleggingen. Voor beginnende beleggers is dit erg handig omdat ze wel kunnen profiteren van de rendementen van beleggen, maar niet hun tijd hoeven te investeren in het leren van beleggen. 

Toch heeft laten beleggen ook nadelen. Je hebt namelijk maar weinig invloed op welke beleggingsproducten je bezit. Je hebt enkel invloed op het risicoprofiel wat je kiest, maar voor de rest leg je het rendement (of verlies) in handen van Binck. Daarnaast kan zelf beleggen ook heel leuk zijn, terwijl laten beleggen over het algemeen vrij saai is.

Mijn ervaring met Binck Forward

Alle ervaringen die ik tot nu toe met Binck Forward heb gehad waren positief. Ik heb mogen profiteren van de actiecode en van rendementen op mijn ingelegde vermogen. De beste strategie bij Binck Forward is dat ik mijn geld beleg en er vervolgens niet meer naar omkijk, want bij laten beleggen duurt lang voordat je (veel) rendement gaat maken. Het is een kwestie van beleggen over vele jaren.

Interface

De interface van Binck Forward is heel duidelijk en biedt overzicht. Persoonlijk mis ik geen informatie en biedt het dashboard alle informatie die ik nodig heb bij het beleggen. Ook kun je duidelijk zien waar je geld in belegt wordt en hoeveel dat precies is. Wel vind ik het jammer dat Binck Forward geen app heeft, waardoor je niet gemakkelijk via je telefoon kunt beleggen.
Binck Forward dashboard
De eenvoudige interface van Binck Forward

Instap van € 1500,-

Toen ik begon bij Binck was de minimale inleg 50 euro, maar deze is nu verhoogd naar 1500 euro. Aangezien Binck Forward vooral ook geschikt is voor beginnende beleggers is dat niet handig, omdat veel beginnende beleggers het liefst met enkele tientjes of honderden euro’s willen beginnen met beleggen. De instap van 1500 euro hoeft niet perse een probleem te zijn, maar zal toch veel kleine beleggers afschrikken.
Binck Forward instap
Minimale inleg bij Binck Forward
Wil je toch beleggen bij Binck, maar geen hoge instap hebben? Dan kun je beter beleggen via Binck Zelf Beleggen.

Anderzijds begrijp ik ook wel dat Binck Forward de inleg verhoogd. Met zo’n lage instap krijg je veel onserieuze beleggers die niet lang zullen blijven. Dit kost veel administratie en klantenservice. 

Hoe betrouwbaar is Binck?

Binck Forward is een onderdeel van BinckBank, wat op zijn beurt weer een onderdeel van de SAXO Bank is (een Deense bank). Binck staat onder toezicht van de AFM (autoriteit financiële markten) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Veel effecten vallen onder de Wet giraal effectenverkeer (Wge), waardoor bij het faillissement van BinckBank de effecten buiten de boedel van Binckbank vallen. Je geld is daardoor bij een faillissement tot een bedrag van €100.000 gegarandeerd. Daarnaast beschikken ze over een beveiligde website met een veilige handelsomgeving.

Houdt er daarnaast wel rekening mee dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt. Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Zorg er ook voor dat je jouw Binck account goed beveiligd met een origineel wachtwoord en een pincode. 

Kosten van Binck Forward

Wanneer je begint met beleggen is het erg verstandig om de kosten te vergelijken. Bij Binck bedragen de kosten ongeveer 0.75% per jaar. Deze kosten bestaan uit dienstverlening, productkosten en valutakosten. Let er wel op dat deze kosten worden berekend over je volledig ingelegde vermogen, ongeacht of je winst of verlies maakt. Daarnaast heeft Binck het beleggen grotendeels geautomatiseerd, heel veel kosten zullen ze dus niet maken.

Binck Forward kosten
Overzicht van de kosten bij Binck Forward

De kosten van Binck Forward zijn vrij gemiddeld. Ze zijn laag genoeg om mooie rendementen te halen, en hoog genoeg om er wel rekening mee te houden. 

Rendement van Binck Forward

Het is natuurlijk ook erg belangrijk om te kijken naar hoeveel rendement je gaat maken wanneer je gaat beleggen bij Binck Forward. Op de website van Binck kun je de rendementen van afgelopen jaren (met de verschillende risiconiveau’s) met elkaar vergelijken en kijken hoeveel rendement jouw risiconiveau gaat maken.

Binck Forward rendementen
Historische rendementen bij Binck Forward

Aan de rendementen te zien kunnen we inderdaad stellen dat je bij een hoog risiconiveau een stuk meer winst of verlies maakt. Over een periode van meer dan 30 jaar maken deze koersschommelingen weinig uit en gaat het natuurlijk over de waarde van je volledige ingelegde vermogen.

Promo code Binck Forward

Om nieuwe beleggers aan te spreken hanteert Binck Forward een promo code. Met deze promo code ontvang je een bonus van € 20,- wanneer je begint met beleggen. Mijn promo code is inmiddels al wel meer dan 10 keer gebruikt waardoor ik niet weet of de bonus nog werkt. Het valt altijd te proberen!
Mijn promo code is: T6A3S33T.
Binck forward promo code
Deel je promo code bij Binck Forward

Conclusie

Wanneer je graag tegen relatief lage kosten wilt beleggen is Binck Forward zeker een goede optie. De web-app van Binck werkt goed en eenvoudig, waardoor het ook voor beginnende beleggers interessant is. Wel valt Binck Forward voor veel beginnende beleggers af door de matige klantenservice en een hoge instap van 1500 euro. Ook het missen van een mobiele app is een gemis.

Voordelen van Binck Forward

 • Betrouwbaar
 • Voor beginnende beleggers interessant
 • Geen omkijken naar je beleggingen
 • Overzichtelijke online omgeving
 • Lage kosten

Nadelen van Binck Forward

 • Geen mobiele app voor Binck Forward
 • Matige klantenservice
 • Instap van 1500 euro

Feiten

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

FAQ - Veelgestelde vragen

Bij Binck Forward kun je jouw vermogen geautomatiseerd laten beleggen bij Binck. Omdat Binck een passieve vorm van beleggen is heb je zelf geen omkijken meer naar je beleggingen. Het doel van Binck Forward is het mogelijk maken van beleggen voor een grotere doelgroep. Deze doelgroep heeft namelijk geen zin om grafiekjes te gaan bekijken, aandelen te volgen of om een beleggingsstrategie op te stellen. Bij Forward doet Binck al het werk voor je, en kun jij ondertussen wat anders gaan doen met je tijd.
Binck Forward is een onderdeel van BinckBank, wat een beursgenoteerde Nederlandse beleggersbank is. Binck is populair geworden door de goedkope transactiekosten en service. Binck heeft een geadministreerd vermogen van 24 miljard euro. AOT (amsterdam option traders) is opgericht in 1980, dit was één van de eerste handelsbeurzen voor opties traders. Toen in 2000 Binck gestart is heeft Binck destijds AOT overgenomen waarna Binck NV de grootste onafhankelijke Nederlandse online bank is geworden. 
Tegenwoordig is Binck zelfs één van de top 5 beleggingsbanken van Europa. Door alle economische groei heeft Binck onder andere Syntel en Alex overgenomen. Ook heeft Binck in samenwerking met andere aanbieders nog een aantal aanbieders opgericht zoals The Order machine, Think ETF, BeFrank en Fundcoach. In 2018 is BinckBank overgenomen door de Deense Saxo Bank voor 428 miljoen euro. 
Als het gaat om ‘laten beleggen’ heeft Binck twee opties. Je kunt namelijk je geld laten beleggen via Binck Forward of Binck Comfort.
 • Bij Binck Forward wordt je vermogen geautomatiseerd belegt.
 • Bij Binck Comfort wordt je vermogen persoonlijk belegt door experts van Binck.
Hoe verloopt het aanmeldproces?
 1. Meld je via deze link* aan, en maak een account aan.
 2. Verifieer je identiteit bij Binck.
 3. Kies één van de drie risicoprofielen.
 4. Maak geld over via Ideal naar je rekening bij Binck.
 5. Voila! Je kunt je geld geautomatiseerd laten beleggen door Binck.
Een hoog risicoprofiel wordt aanbevolen bij een lange beleggingshorizon (langer dan 10 jaar). Hierbij wordt voornamelijk belegd in aandelen. Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen voor een neutraal risicoprofiel. Deze valt er precies tussen in. 
Geld opnemen bij Binck Forward kan gemakkelijk door op opname te klikken. Check je ingevulde bankrekening, vul het bedrag in en binnen enkele dagen staat het geld op je rekening. Ook kun je er voor kiezen om de gehele doelwaarde in één keer op te nemen. 
Ieder jaar sponsort Binck de BinckBank Tour. Deze tour is één van de grootste wielerwedstrijden van Nederland en België. Lees meer over de BinckBank tour op Binckbanktour.com
Er bestaat wel een Binck App van Binckbank, maar hier had ik niet de mogelijkheid om in te loggen als Binck Forward gebruiker. Jammer! Want het zou wel handig zijn om je beleggingen ook via een app te kunnen bekijken. Andere mobiele apps als Peaks of BUX Zero maken deze ervaring wel gemakkelijk. 
 
Lees meer in dit artikel!

Op Trustpilot.com staan verschillende klantenreviews over de klantenservice van Binck die erg negatief zijn. Volgens veel mensen bieden ze een zeer slechte service en maken ze onverwachte wijzigingen. Zelf heb ik nog geen ervaring gehad met de klantenservice van Binck Forward, maar het is wel zeer handig om rekening mee te houden wanneer je begint met beleggen bij Binck. 

Bij BinckBank maken ze onderscheid in verschillende beleggingsvormen:
 • Laten beleggen: Binck Forward, Binck Comfort
 • Zelf beleggen
 • Fondsbeleggen
 • Pensioenbeleggen

Tip: gebruik mijn promo code T6A3S33T voor 20 euro welkomstbonus