Binance

Binance is de grootste (hoogste handelsvolume) cryptocurrency exchange van de wereld. Dit betekent dat het mogelijk is om hier in cryptocurrencies zoals Bitcoin te handelen. De exchange werd pas in 2017 opgericht en is gevestigd op de Kaaimaneilanden.

Handelsmogelijkheden

Binance biedt een ruim aanbod aan cryptocurrencies (Bitcoin, Ethereum, Cardano, Polkadot, DogeCoin, etc.) aan om in te handelen.

Daarnaast maakt Binance Futures het mogelijk om te handelen in coins met een hefboomeffect, maar je hebt ook andere mogelijkheden zoals Binance Mining.

Om te handelen bij Binance kun je gebruik maken van een Limit order, Market Order, Stop limit order, Stop market order, Trailing stop order, Post Only order en een Limit TS/SL Order.

Binance maakt het tevens mogelijk om gemakkelijk je coins op te slaan a.d.h.v. Cold storage waardoor je wallet minder snel gehackt wordt. 

Kosten

De kosten bij Binance zijn enorm laag, zo betaal je voor het handelen van coins transactiekosten van zo’n 0.1%.

Zoals vanzelfsprekend worden de kosten bij een hoger handelsvolume nog een stukje lager, waardoor je ook hier weer kunt besparen op kosten.

Ook kun je handelen met de Binance Coin (BNB coin) waardoor je bij een hoog volume nog lagere kosten gaat betalen.

Tip: via mijn vriendenlink ontvang je nog eens levenslang 10% korting waardoor je nog meer kunt besparen op je kosten.

Betrouwbaarheid

Binance is een geregistreerd aziatisch bedrijf en de namen van de CEO en werknemers zijn publiek weergegeven op de website.

Coins worden bij Binance opgeslagen in cold wallets, waardoor je wallet minder snel gehackt wordt.

Toch is Binance in 2019 gehackt en zijn er meer dan 7000 Bitcoins gestolen.

Mijn ervaring

Zelf maak ik met veel plezier gebruik van Binance, want het is een geavanceerde exchange met lage kosten. Momenteel gebruik ik voornamelijk Bitvavo (Nederlands), ondanks de wat hogere kosten. Binance heeft een groot aanbod, lage kosten een fijn platform. Wel moet je er als beginner rekening mee houden dat het wat tijd kost om alles uit te zoeken.

Tip: Levenslang 10% korting bij Binance via mijn vriendenlink!