Binance Review

Binance Review

Inmiddels is Binance al best bekend in Nederland. Dat is ook niet zo gek, want het is de grootste crypto exchange ter wereld. Past deze exchange ook bij jou? In dit artikel ga ik dat voor je uitzoeken!
4/5
Gebruik mijn vriendenlink van Binance voor levenslang 10% korting op je transactiekosten!

Inhoud

Waarom handelen bij Binance?

Bij Binance kun je dus cryptocurrencies verhandelen zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA) of LiteCoin (ADA). Binance heeft een behoorlijk groot aanbod en het aankopen van cryptocurrencies is in de basis heel eenvoudig. Je kunt bijvoorbeeld gewoon Bitcoin kopen met iDeal.
Naast het verhandelen (kopen en verkopen) van cryptocurrencies kun je jouw coins ook prima opslaan in de Binance Wallet. Dit komt omdat Binance gebruik maakt van zogenaamde Cold Wallets waardoor je coins direct (grotendeels) offline opgeslagen zijn. Op deze manier vallen je coins een stuk minder makkelijk te hacken wat dus weer veiliger is. Uiteraard is het offline opslaan van je coins binnen een hardware wallet altijd het veiligst.
Naast deze ‘eenvoudige’ functies binnen Binance heb je ook nog de mogelijkheid om te doen aan futures trading (met een hefboomeffect), mining en staking. Kortom is Binance dus een erg divers en complex platform waar zowel de beginnende als de ervaren handelaar goed uit de voeten kan.

Mijn ervaring met Binance

Mijn persoonlijke ervaring bij Binance is erg positief. Ik gebruik Binance inmiddels zelf al zeker 4 jaar en in deze tijd heb ik geen problemen ondervonden. De interface van Binance is even wennen, maar zodra je weet waar je moet zoeken is het heel duidelijk en overzichtelijk.
Ook de mobiele app van Binance vind ik erg prettig werken. Via deze app kun je grotendeels gebruik maken van de desktop functies, maar je kunt de app ook op ‘binance lite’ zetten. Deze functie betekent dat je makkelijk en overzichtelijk je portfolio kunt bekijken en dus snel op de hoogte bent. Mocht ik toch iets willen verhandelen schakel ik snel naar de professionele modus.
Zelf heb ik wel eens de customer support/klantenservice moeten benaderen voor affiliate zaken (samenwerken), maar daarbij heb ik ondervonden dat ze niet zo snel reageren. Gezien de hoeveelheid negatieve reviews op bijvoorbeeld Trustpilot hebben meer handelaren hier last van, wat natuurlijk een best groot nadeel is.

Binance aanbod

Binance heeft voor mij een groot genoeg aanbod met alle populaire coins. Er zijn een aantal ‘shitcoins’ (kleine coins met een kleine market cap) die sommige mensen zouden kunnen missen, maar als serieuze handelaar heb je deze coins ook eigenlijk niet nodig. Voor een serieus platform als Binance is dit niet noodzakelijk.
Overzicht van een aantal populaire coins op Binance:
 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • ThetherUSD (USDT)
 • Cardano (ADA)
 • Polkadot (DOT)
 • Dogecoin (DOGE)

BNB Coin

Naast deze externe standaard coins heeft Binance recent ook nog een eigen coin geïntroduceerd; de zogenaamde Binance (BNB) coin. Met deze coin heb je een aantal voordelen, want als je via deze coin handelt betaal je lagere kosten dan wanneer je met BTC of USDT aan het handelen bent. Het nadeel is wel dat je afhankelijk bent van de koersschommelingen van BNB waardoor het soms niet voordeliger kan zijn. Inmiddels is de Binance coin (BNB) uitgegroeid tot één van de populairste coins op dit moment.

Binance kosten

De kosten bij Binance bedragen ongeveer 0.1% per transactie. De kosten die je zelf betaald kun je bekijken door in te loggen bij Binace. Zodra je een hoger handelsvolume hebt of handelt met de BNB coin ga je bijvoorbeeld alweer lage kosten betalen.

Korting

Om lagere kosten te betalen kun je gebruik maken van mijn vriendenlink naar Binance. Via deze link heb je namelijk levenslang 10% korting op de kosten die je maakt. Op de lange termijn en bij grote bedragen kan dit behoorlijk wat schelen.
Gebruik mijn vriendenlink van Binance voor levenslang 10% korting op je transactiekosten!
Voor zover ik weet hanteert Binance geen spreads, wat andere exchanges soms wel doen waardoor je ongemerkt hogere kosten betaald. Als het goed is betaal je bij Binance dus ongeveer de huidige koers, wat wel zo prettig is. Ook zijn er nog withdraw kosten, maar deze kosten verschillen per coin en de staat van de blockchain. Naar mijn ervaring zijn deze overige kosten allemaal duidelijk weergegeven.
Zoals je al merkt ben ik erg te spreken over de kosten bij Binance. De kosten zijn namelijk zeer laag, zeker als je het vergelijk met soms zelfs enkele procenten. Daarnaast is Binance naar mijn ervaring erg transparant in de kosten, wat andere exchanges ook niet altijd zijn. Op het gebied van kosten krijgt Binance van mij dus dikke pluspunten!

Is Binance betrouwbaar?

Binance is een geregistreerd aziatisch bedrijf, daarnaast staan de voor- en achternaam van de CEO en medewerkers op de website. Binance heeft over de jaren een goede naam opgebouwd met hun betrouwbare platform. Er is natuurlijk altijd een kans dat je Binance account gehacked kan worden, dus daarom raad ik het aan om je coins voor langere tijd te bewaren in een aparte wallet. Hierdoor heb je altijd de beschikking over je coins. Tot slot zijn er veel (advertentie) scams die naar Binance leiden. Check dus elke keer bij inloggen of je wel echt op de officiële website van Binance terecht bent gekomen.
Op het moment van schrijven heeft Binance veel negatieve reviews op bijvoorbeeld trustpilot. Vaak gebeurt dit vaker in deze branche, maar dit is natuurlijk geen excuus om deze lage reviews te accepteren. Ik heb het idee dat de meeste reviews te maken hebben met de trage en soms slechte customer support. Zeker op het moment van schrijven is er een flinke trend in crypto wanneer het soms erg druk kan zijn. Daarnaast ken ik niet echt een exchange die het op het gebied van klantenservice veel beter doet dan Binance. Alleen Bitvavo krijgt een veel hoger cijfer binnen Trustpilot.
Zoals ik al eerder noemde probeert Binance ook de veiligheid te garanderen met de zogenaamde cold wallets. Doordat je coins grotendeels offline opgeslagen zijn valt het een stuk minder makkelijk te hacken. Toch is het natuurlijk nooit zo veilig als zelf je coins offline op te slaan, want dan kun je het natuurlijk helemaal goed beveiligen.
In 2019 is Binance gehackt waarmee de criminelen met 7047 BTC zijn weggekomen. Tijdens de hack werd de community goed op de hoogte gehouden en zijn de verliezen vergoedt vanuit de Secure Asset Funds for Users (SAFU).

Conclusie

Zelf maak ik met veel plezier gebruik van Binance. Het is voor mij een serieuze exchange waar ik (nog) geen problemen heb ondervonden. De kosten zijn erg laag, Binance heeft een compleet aanbod en heeft voor mij de afgelopen jaren een betrouwbare naam opgebouwd.

Voordelen van Binance

 • Grootste exchange ter wereld
 • Beginners & ervaren handelaren
 • Lage kosten
 • Goed aanbod
 • Cold wallets

Nadelen van Binance

 • Negatieve reviews

Alternatieven

Natuurlijk is Binance niet de enige optie als het gaat om het handelen van cryptocurrencies. Zelf handel ik bijvoorbeeld ook graag bij Bitvavo. Deze crypto exchange is van Nederlandse exchange, maar is ietsje duurder dan Binance. Ook kent Bitvavo een stuk minder mogelijkheden voor ervaren handelaren, maar is het wel een stuk eenvoudiger.
Ook Coinbase en BLOX zijn goede eenvoudige alternatieven voor Binance. Coinbase heeft een bekende naam maar is erg duur. BLOX is vrij nieuw en Nederlands, maar is ook een stuk duurder (1% transactiekosten) dan Binance. In ruil voor deze hogere kosten krijg je wel een goede app.

Feiten

 • Producten

  Cryptocurrencies, Futures

 • Betaalmethoden

  Crypto, Bankoverschrijving, Credit Card

 • Minimale inleg

  € 1,-

 • Actie

  Levenslang 10% korting

 • Voorwaarden

  ID-verificatie

 • Analysemogelijkheden

  Technische analyse

 • Orders

  Market Order, Limiet Order, Stop Loss Order, Stop Limit Order

 • Onderscheidend

  Grootste crypto exchange ter wereld

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

FAQ - Veelgestelde vragen

 1. Ga naar Binance.com en klik rechtsboven op registreren.
 2. Voer je e-mailadres en wachtwoord in.
 3. Referral ID: PWJA4ON0 (met deze code ontvang je levenslang 10% korting op alle kosten).
 4. Ga akkoord met de voorwaarden en bevestig de e-mail die je ontvangen hebt.
 5. Na het storten van coins via Ideal kun je beginnen met handelen via > markets.
Veel beginnende handelaren beginnen vaak bij Bitvavo, maar willen later toch graag overstappen naar Binance omdat dit een stuk professioneler en goedkoper is. Dit kun je doen door je coins te verkopen en en overmaken via iDeal. Op deze manier verstuur je dus het geld met je bankrekening als tussenstop. Een alternatief is door je coins rechtstreeks te ‘withdrawen’ naar Binance door alle coins los over te maken. Het is afhankelijk van de kosten en de situatie wat voor jou het beste is.

Tip: Levenslang 10% korting bij Binance via mijn vriendenlink!