Binance iDeal

Binance iDeal

Voor ons als Nederlanders is het natuurlijk erg belangrijk dat wij gemakkelijk met iDeal geld kunnen storten bij een broker of een exchange. Bij de crypto exchange Binance is dit sinds kort niet meer mogelijk, maar waarom eigenlijk niet? Is het nog wel veilig om je crypto bij Binance te bewaren? Wat zijn alternatieven?

Sinds 18 juni 2021 is het niet meer mogelijk om geld te storten met iDeal of een SEPA-overschrijving naar Binance. Waarom dit niet meer mogelijk is wordt niet helemaal duidelijk, maar duidelijk is dat Binance al langer kritiek en waarschuwingen ontvangt. 

Zelf gebruik ik de Nederlandse crypto exchange Bitvavo om met iDeal geld te storten. Gebruik mijn vriendenlink naar Bitvavo om in je eerste week € 1000,- gratis te verhandelen. Daarnaast bewaar ik het grootste deel van mijn coins in een hardware wallet zoals de Ledger Nano S.

4/5

Waarom geld met iDeal storten bij Binance?

Wat maakt het nou zo belangrijk dat je geld kunt storten met iDeal naar Binance? Nou ten eerste hebben bijna alle Nederlanders wel een iDeal bankrekening, dus het is ontzettend gemakkelijk. Tuurlijk zijn er veel mensen die ook een credit card of een PayPal rekening hebben, maar dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. 

Daarnaast is het ook een vorm van vertrouwen wat bij mij gecreëerd wordt wanneer een partij als Binance een samenwerking heeft met een betalingspartner. Een partner moet immers deze iDeal betalingen faciliteren en als deze de samenwerking stopzetten is dat niet positief.

Een belangrijke reden om geen iDeal te begrijpen bij het storten van je crypto is omdat het vrijwel onmogelijk is om je geld terug te krijgen. Bij het storten van geld via PayPal is een chargeback alweer een stuk makkelijker.

Waarom is Binance gestopt met iDeal?

Het is niet helemaal duidelijk waarom Binance geen iDeal en SEPA-betalingen meer aanbiedt, maar we krijgen wel zo’n vermoeden. Zo zijn er al verschillende geruchten over FCA-waarschuwingen en is het ook al niet meer mogelijk om geld vanaf Barclays naar Binance te storten.

Dit doen banken en autoriteiten om zo de consument te beschermen tegen risicovolle crypto aankopen. Crypto kopen neemt namelijk veel risico met zich mee, want je hebt de kans dat je geld niks meer waard is. Het kan dus zijn dat hun betalingspartner moeilijk ging doen waardoor ze (tijdelijk) deze optie hebben afgeschaft.

Hoe wel geld overboeken van en naar Binance?

Helaas is het dus niet meer mogelijk om geld te storten naar Binance met een iDeal of SEPA-overschrijving, maar het blijft nog wel mogelijk om te betalen met je credit card. Daarnaast is het nog mogelijk om je coins op te nemen/te versturen van en naar een externe wallet of een andere exchange.

Betaal/opneemmogelijkheden bij Binance:

  • Credit card
  • Crypto storting/opname
Stortingsmogelijkheden bij Binance

Zijn mijn coins nog wel veilig bij Binance?

De crypto exchange Binance blijft natuurlijk de grootste crypto exchange van de wereld, dus op zich hoef je niet echt te twijfelen aan de betrouwbaarheid van deze exchange en de veiligheid van je coins. Toch is Binance natuurlijk al wel een keer gehacked en is het nooit echt verstandig om je coins bij een exchange te bewaren.

Om deze reden verstuur ik zelf het grootste gedeelte van mijn coins altijd naar een externe hardware wallet zoals de Ledger Nano S. Op deze manier ben ik er 100% zeker van dat mijn coins veilig zijn. 

Waar kun je wel crypto kopen met iDeal?

Wil je net als mij toch graag crypto kopen met iDeal? Dan heb ik een aantal alternatieven voor je. Zo handel ik zelf altijd graag via Bitvavo, want dit is de grootste Nederlandse exchange met de laagste kosten. Het valt in grote lijnen ook goed te vergelijken met Binance, behalve dat het wat minder complex is.

Een ander alternatief is Coinbase, mocht je toch graag voor een grote wereldwijde exchange willen kiezen. De kosten bij Coinbase zijn wel hoger, maar je kunt tenminste wel betalen met iDeal. 

Hoe zet je coins over van Binance naar Bitvavo?

Mocht je nou momenteel bij Binance handelen en net als ik willen overstappen naar Bitvavo, dan zul je er achter komen dat dit niet makkelijk is. Zo kun je jouw geld niet meer opnemen met iDeal of met een SEPA-betaling.

Om deze reden is het wellicht het makkelijkst om je coins over te zetten in Bitcoin en deze op te nemen naar Bitvavo.

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.