Beste crypto exchange

Wat is de beste crypto exchange?

Om crypto coins zoals Bitcoin, Ethereum en Cardano te kopen heb je natuurlijk een exchange nodig. Bij een exchange wissel je als het ware je geld in voor Bitcoin of andere cryptocurrencies, net zoals bij een normaal wisselkantoor.

Inhoud

Eerst even voorstellen

Neem me niet kwalijk, maar ik ben helemaal vergeten mezelf voor te stellen. 

Ik ben Erwin en fanatiek belegger. Vanuit deze passie ben ik begonnen met het schrijven over knelpunten die ik zelf tegenkwam bij het beleggen. Eén van die vraagstukken ging over het kiezen van de juiste exchange; een betrouwbare exchange met de laagste kosten. In dit artikel ga ik dus op zoek naar de beste exchange.

1. Bitvavo - Beste Nederlandse exchange

Naar mijn ervaring is Bitvavo de beste exchange voor 90% van de Nederlandse crypto handelaren. Naast dat Bitvavo van Nederlandse bodem is hanteren ze lage kosten (0.25% + spreads), hebben ze een aardige klantenservice en een groot aanbod. Daarnaast worden je coins in cold wallets (offline) opgeslagen waardoor je Bitvavo wallet minder snel gehackt kan worden.

Bitvavo biedt binnen de exchange een eenvoudig en geavanceerd dashboard aan, wat het voor de beginnende en ervaren handelaar een geschikte exchange maakt. Daarnaast werkt de app van Bitvavo erg prettig en snel. Ook biedt Bitvavo staking aan waarmee je extra geld over je crypto kunt verdienen.

Voordelen Bitvavo Nadelen Bitvavo
Nederlands
Hogere kosten dan Binance
Betalen met iDeal
Cold wallets
Lage kosten
Fijne app
5/5
Via mijn vriendenlink van Bitvavo kun je jouw eerste € 1000,- gratis handelen. 

2. Binance - Beste geavanceerde exchange

Een alternatief voor de wat ervaren belegger is Binance. Dit is dan wel geen Nederlandse exchange, het is wel de grootste exchange ter wereld. De grootste voordelen van Binance zijn de nog lagere kosten (0.10%) en de handelsmogelijkheden zoals futures en mining.

Vergeet niet dat Binance hierdoor voor beginnende handelaren iets moeilijker te begrijpen is. Ook is iDeal en SEPA bij Binance momenteel niet beschikbaar en hebben ze wat problemen met de FCA. Kortom voelt Bitvavo hierdoor voor mij vertrouwder.

Voordelen Binance Nadelen Binance
Grootste exchange ter wereld
Veel negatieve reviews
Voor beginners & ervaren handelaren
Geen iDeal en SEPA
Lage kosten
Groot aanbod
4/5
Gebruik mijn vriendenlink van Binance voor levenslang 10% korting op je transactiekosten!

3. BLOX - Beste app voor beginners

Een steeds populairdere Nederlandse crypto app is BLOX. Het lastige hieraan is dat het alleen een app is zonder desktop versie. Daarnaast zijn de kosten van 1% per transactie erg hoog en is BLOX dus niet geschikt om regelmatig te handelen. BLOX is vanwege de eenvoudige app echt een app voor beginnende handelaren.

BLOX exchange

Ook het aanbod is niet zo groot als bij Bitvavo, maar het is alsnog voldoende om te kunnen spreiden. Door de snelle groei die de nieuwe app heeft doorgaan is de klantenservice en de app zelf nog best vaak overbelast wat natuurlijk vervelend is.

3.5/5
Gebruik de code: F788-K6EB-5EK9 voor gratis 10 euro tegoed na aanmelding bij BLOX

4. LiteBit

Een andere populaire Nederlandse exchange is LiteBit. Deze exchange werd voornamelijk populair in 2017/2018 toen crypto voor veel mensen nog nieuw was. Ook LiteBit heeft een relatief eenvoudige exchange voor beginnende handelaren.

LiteBit exchange

De transactiekosten bij LiteBit bedragen 2% over je ingelegde geld wat natuurlijk enorm hoog is. De exchange is dus totaal niet geschikt om vaak op de handelen. Wel heb ik persoonlijk aardig goede ervaringen met de klantenservice. Ook de app van LiteBit valt prima te gebruiken.

3/5

5. Coinbase

Een andere grote wereldwijde exchange is Coinbase, wat het ook ontzettend eenvoudig maakt om crypto te kopen. Deze exchange is dus niet Nederlands en heeft net als BLOX en LiteBit erg hoge kosten om te handelen. Wel zien de interface en app er erg netjes uit.

Coinbase exchange

Coinbase earn is een leuke manier om zo nu en dan wat crypto te verdienen met wat quizes. Ik betwijfel wel of Coinbase een goede exchange is om regelmatig op te handelen.

3/5

Wat is de goedkoopste crypto exchange van Nederland?

Als we het hebben over de goedkoopste crypto exchange van Nederland is dat Bitvavo. Wereldwijd zal Binance vaak als de goedkoopste uitkomen. Bij exchanges zoals BLOX, LiteBit of Coinbase moet je een stuk meer op de kosten letten omdat dit ten kostte gaat van je rendement.

Welke crypto exchange heeft de beste app?

Als ik kijk naar welke crypto exchange de beste app heeft dan is dat toch Bitvavo. Deze app is overzichtelijk en gemakkelijk. Net zo gemakkelijk is de app BLOX. Maar wanneer je wat meer geavanceerd opties binnen een app wilt kun je het beste voor Binance kiezen. De Binance app is alleen wel een stuk minder eenvoudig.

Welke crypto exchange is geschikt om op te traden?

Als we het hebben over traden dan hebben we het over het regelmatig handelen van cryptocurrencies. Hierbij is het belangrijk dat je lage kosten betaald en geavanceerde handels- en analysemogelijkheden hebt. Bitvavo is geschikt voor de beginnende trader, maar voor een echte trader is Binance de beste optie.

Waar moet je op letten?

Bij het kiezen van de juiste crypto exchange is het belangrijk om te letten op het aanbod, want je wilt natuurlijk wel voldoende kunnen spreiden tussen cryptocurrencies. Daarnaast moet je kiezen tussen een eenvoudige exchange die gemakkelijk is, of een geavanceerde exchange wat iets langer duurt om te leren.

Daarnaast wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk kunnen handelen, dus je wilt dat de exchange maar lage kosten in rekening brengt. Tot slot is een betrouwbare exchange belangrijk, dus als een exchange Nederlands is dan is dit natuurlijk wel zo prettig.

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.