Welke beleggingsapps is het beste

Wat is de beste beleggingsapp?

Mobiel beleggen wordt steeds populairder, maar wat is de beste app om te beleggen? Zelf gebruik ik inmiddels al langer dan drie jaar gebruik van verschillende beleggingsapps, dus ik deel je graag mijn ervaring zodat jij na dit artikel zelf kunt kiezen waar je wilt gaan beleggen! Ik geef geen advies, want bij iedere belegger past weer een andere app. 

Inhoud

Eerst even voorstellen

Neem me niet kwalijk, maar ik ben helemaal vergeten mezelf voor te stellen. 

Ik ben Erwin en fanatiek belegger. Vanuit deze passie ben ik begonnen met het schrijven over knelpunten die ik zelf tegenkwam bij het beleggen. Eén van die vraagstukken was welke mobiele beleggingsapp het beste was. Ik ben dus verschillende beleggingsapps gaan uitproberen en vergelijken om zo hopelijk een duidelijk oordeel te kunnen geven.

1. DEGIRO App - Beste voor aandelen

Als ik zelf beleg via mijn mobiel doe ik dat vrijwel altijd met de app van DEGIRO. Dit is een serieuze broker die daarnaast ook een prettige mobiele app hebben ontwikkeld. De app van DEGIRO is inmiddels al meer dan 500.000 keer gedownload en wordt in Nederland gezien als een vertrouwde broker waar je kunt handelen in aandelen, ETF’s, obligaties, hefboomproducten en nog veel meer.
DEGIRO App
De app van DEGIRO heeft ongeveer dezelfde handels- en analysemogelijkheden als de desktopversie en ziet er netjes en overzichtelijk uit. Ook zijn de kosten bij DEGIRO laag en kun je zelfs (tegen bepaalde voorwaarden) kosteloos handelen in ETF’s via DEGIRO kernselectie. Helaas is het bij DEGIRO niet mogelijk om automatisch te beleggen of fractionele aandelen te kopen zoals dit bij andere apps soms wel mogelijk is.
Voordelen DEGIRO Nadelen DEGIRO
Vertrouwde broker
Niet automatisch beleggen
Groot aanbod
Fijne app
Lage kosten
Ontvang tijdelijk € 50,- transactietegoed via mijn vriendenlink naar DEGIRO.
Kortom, ik zie DEGIRO als de verstandigste optie voor op de lange termijn om bij te beleggen. Het kan als beginner in het begin een beetje uitzoeken zijn naar alle functies en mogelijkheden, maar daarna werkt de app super.
5/5

2. BUX Zero - Beste app voor beginners

Een andere beleggingsapp die ik zo nu en dan gebruik is BUX Zero. Deze app is een zogenaamde ‘neobroker’, wat betekent dat ze alleen een app hebben. De interface van de app is erg modern en minimalistisch, en je kunt een aandeel kopen met een paar drukken op de knop. BUX Zero probeert het handelen in aandelen en ETF’s eenvoudig te maken voor de beginnende belegger, wat ze immers ook goed gelukt is.
BUX Zero App
Naast dat deze app een stuk eenvoudiger is kun je ook nog eens beleggen zonder transactiekosten, want dit kun je doen met zogenaamde Zero Orders. Je order wordt dan alleen wel pas aan het einde van de beursdag uitgevoerd, maar ook zonder Zero Orders zijn de kosten bij BUX Zero vrij laag. Wel zijn de analysemogelijkheden bij BUX Zero zeer beperkt, dus je zult via het internet een fundamentele of technische analyse moeten uitvoeren.
Tip: Ontvang een gratis aandeel t.w.v max. € 100,- via mijn vriendenlink bij BUX Zero!
Voordelen BUX Zero Nadelen BUX Zero
Eenvoudig
Weinig analysemogelijkheden
Lage kosten
Moderne app
Gratis aandeel
Kortom is BUX Zero dus een prima app voor de beginnende belegger waar je kunt beleggen tegen lage kosten. Ook ontvang je bij aanmelding via mijn vriendenlink een gratis aandeel t.w.v. max. 100 euro, dus dat is gelijk mooi meegenomen!
4/5

3. Bitvavo - Beste crypto app

Een andere app die ik vaak gebruik is Bitvavo, want via deze app handel ik in cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Cardano. Eigenlijk is dit dus geen beleggingsapp maar een crypto app, maar toch zet ik hem tussen deze lijst omdat de app mij erg goed bevalt. Een klein gedeelte investeren in crypto mag in deze tijd haast niet meer missen in het portfolio van de belegger.
Bitvavo App
Bitvavo is namelijk de grootste en goedkoopste Nederlandse crypto exchange waar je transactiekosten betaald tot 0.25%. Daarnaast krijg Bitvavo een steeds groter aanbod aan coins en worden je coins offline bewaard in zogenaamde cold wallets. Zelf heb ik erg goede ervaringen met de klantenservice en ook op trustpilot krijgt Bitvavo positieve reviews.
Via mijn vriendenlink van Bitvavo kun je jouw eerste € 1000,- gratis handelen. 
Voordelen Bitvavo Nadelen Bitvavo
Van Nederlandse bodem
Kosten kunnen lager
iDeal koppeling
Lage kosten
Cold wallets
Fjine app
Kortom is Bitvavo een fijne app om te investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies, zeker wanneer je nieuw bent in de crypto wereld.
4.5/5

4. Peaks - Beste laten beleggen app

Nog een fijne beleggingsapp voor beginners is Peaks, wat een onderdeel van Rabobank is. Via Peaks kun je jouw geld laten investeren in samengestelde indexfondsen, dus het is eigenlijk een manier van je geld laten beleggen, waarbij je zelf kiest hoeveel risico je neemt. Het nadeel van Peaks is dat er vrij hoge kosten t.o.v. de rendementen, het is dus zeker niet de goedkoopste manier van beleggen.
Peaks App
Peaks is voornamelijk geschikt voor jou als je geen ervaring hebt met beleggen en ook geen kennis wilt opdoen. In dat geval kun je gemakkelijk wat geld storten en dit beleggen voor op de lange termijn. Zo kun je bij Peaks gemakkelijk maandelijks inleggen (periodiek beleggen) en beleggen met je wisselgeld. Op deze manier spreekt ook deze app dus weer een eigen doelgroep aan.
Voordelen Peaks Nadelen Peaks
Onderdeel van Rabobank
Hoge kosten
Erg eenvoudig
Relatief lage rendementen
Periodiek beleggen
Kortom is Peaks dus een fijne app via waar je jouw geld kunt laten beleggen in indexfondsen.
3.5/5

5. eToro - Beste trading app

Een beleggingsapp voor weer een andere doelgroep is de app van eToro. Zo kun je deze app gebruiken om zonder commissies te handelen in aandelen, te handelen in CFD’s of je geld te laten copy-traden door andere beleggers. Nog een voordeel is dat eToro een erg sociale trading app is dus naast het copy-traden kun je ook veel lezen over andere beleggers en op deze manier veel leren over de markt.
eToro App
Toen ik net begon met beleggen bij eToro had ik het idee dat het een vrij onprofessionele broker zou zijn omdat het een veel speelsere uitstraling heeft dan andere brokers, maar na het gebruik van de mobiele app was ik onder de indruk. De app werkt erg goed en vrijwel hetzelfde als de desktop-versie.
Voordelen eToro Nadelen eToro
Goedkoop beleggen in aandelen
Onprofessionele uitstraling
Copy trading
Matige klantenservice
Goede app
eToro is voornamelijk interessant als je wat actiever wilt gaan beleggen/traden en dus erg betrokken wilt zijn bij je beleggingen. Wel is eToro helaas geen Nederlandse broker, maar de mobiele app is wel meer dan 10 miljoen keer gedownload en wordt gereguleerd door de FCA.
3.5/5

67% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Beleggingsapps vergelijken

Omdat het kiezen van de juiste beleggingsapps per persoon verschilt zal ik je geen specifiek advies geven van welke beleggingsapp de beste is. De ene persoon vindt het namelijk prettiger om zelf te gaan beleggen, terwijl de andere persoon liever zijn geld laat beleggen. Wellicht zit je ook al bij een bank die beleggen aanbiedt, en is het dus interessant om ook bij de bank te gaan beleggen.
Bij het vergelijken van de apps letten we voornamelijk op de kosten, rendement, handelsmogelijkheden, analysemogelijkheden, de interface en natuurlijk mijn persoonlijke ervaring.

Kosten van beleggingsapps

Wanneer je te hoge kosten betaald snoepen deze een behoorlijk deel van je rendement af, dus je wilt eigenlijk zo goedkoop mogelijk beleggen. Toch zeggen kosten natuurlijk niet alles, want zelf betaal ik liever iets hogere kosten als de app dan tenminste wel goed is. Sommige apps hanteren relatief hoge kosten, maar andere doen er weer alles aan om kosteloos beleggen mogelijk te maken, dus over het algemeen zie ik weinig verschil tussen gewone brokers en neobrokers.

Betrouwbaarheid van beleggingsapps

Bij het vergelijken van de beleggingsapps is het ook belangrijk om een betrouwbare broker uit te kiezen, want je wilt natuurlijk wel dat je geld veilig opgeslagen staat. Vrijwel altijd worden Nederlandse brokers gereguleerd door de AFM (autoriteit financiële markten) welke een oogje in het zeil houden. Ook moet je checken of de broker/bank valt onder het depositogarantiestelsel en de wet giraal effectenverkeer. Bij buitenlandse brokers is het belangrijk om nog meer onderzoek te doen naar betrouwbaarheid, zoals naar de grootte van de broker en de ervaringen met de klantenservice.

Handelsmogelijkheden

Waar kun je in beleggen via de app? Zijn dat alleen aandelen en ETF’s, of kun je ook investeren in obligaties en crypto? Bepaal dus eerst goed voor jezelf waar je precies in wilt beleggen, want dan kun je daar de geschikte app bij zoeken. Het rendement hangt natuurlijk heel erg af van de beleggingen die je doet, maar wanneer je jouw geld laat beleggen is het goed om te kijken naar het historisch rendement van de aanbieder. Ook risico is belangrijk om af te wegen wanneer je bijvoorbeeld gaat handelen met een hefboomeffect, want hier kun je grote bedragen mee verliezen.

Analysemogelijkheden

Vaak wordt er geprobeerd om een app zo eenvoudig mogelijk te maken, dus in veel gevallen zie je niet zoveel analysemogelijkheden binnen een app als dat je hebt wanneer je via een broker op de desktop handelt. In sommige gevallen zul je dus nog externe bronnen moeten gebruiken om je research naar aandelen en ETF’s uit te kunnen voeren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het doen van een fundamentele of een technische analyse. Vaak bevat een mobiele app helaas toch minder funties dan een complete broker.

Interface

Tot slot moet je natuurlijk ook goed naar de interface van de app kijken of dit bij je past. Via sommige apps is het heel simpel om een aandeel te kopen, terwijl je bij een andere app weer meer ervaring nodig hebt. Vaak loont het om extra veel te leren over orders etc. zodat je de geavanceerde keuze voor op de lange termijn hebt, maar dit is een afweging die je zelf moet maken bij het uitzoeken van een app.
Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.

FAQ - Veelgestelde vragen

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen gaat mijn voorkeur voor een beleggingsapp voor op de lange termijn uit naar DEGIRO, want dit is een complete broker met een groot aanbod en lage kosten. Veel beginnende beleggers kiezen er toch liever voor om te beginnen bij een eenvoudigere app of broker, maar komen er vaak na een korte tijd toch achter dat ze opties te kort komen of te hoge kosten betalen. Een goede broker uitzoeken en onder de knie krijgen vereist immers wat meer moeite en kennis.

Wanneer je wilt beginnen met zelf beleggen je nog totaal geen ervaring hebt past BUX Zero misschien wel bij jou, maar dan zul je er wel rekening mee moeten houden dat je jouw research (fundamentele- en technische analyse) op een andere plek op het internet zult moeten doen. Wanneer je BUX Zero goed onder de knie hebt kun je wellicht overstappen naar een nog completere broker zoals DEGIRO. Ook Bitvavo (voor crypto) is uitermate geschikt voor beginners.

Wanneer je écht op zoek bent naar een simpele beleggingsapps kom ik toch weer terug op BUX Zero, want een aandeel kopen en verkopen is hier zo gedaan. Deze app is vrijwel voor iedere beginner goed te begrijpen, want zelfs het verschil van orders wordt binnen de app goed uitgelegd.

Met de beleggingsapp (afgeleid van de desktop-versie) van Binck kun je zelf beleggen als beginner of als professional. De kosten zijn betaalbaar en het rendement is afhankelijk van je beleggingen. De interface van Binck is erg duidelijk en biedt veel analyse- en handelsmogelijkheden. Wel zijn er veel klanten die veel problemen hebben met de beleggingsapps van Binck volgens de reviews.
 
Ontvang gratis 200 euro transactietegoed bij Binck Zelf Beleggen via mijn vriendenlink.
Een app waar je vast wel constant de reclame van ziet voorbijkomen is Trading 212. Dit is een prima aanbieder voor beginnende beleggers om zelf te beleggen. De kosten zijn redelijk laag, en de interface is enorm strak. Ook de ervaringen van andere beleggers is erg goed te zien aan de reviews.

Bij banken als ING, Rabobank, Robin hood, ABN AMRO of SNS heb je ook de mogelijk om te gaan beleggen binnen de app. Persoonlijk heb ik maar een beetje ervaring met deze beleggingsapps waardoor ik ook moeilijk hierover een mening kan vormen.

 

Als je bijvoorbeeld al klant bent bij een bank en van plan bent om met kleine bedragen te beleggen, dan kan het makkelijk zijn om direct bij dezelfde bank ook een beleggingsrekening te openen. Immers heeft deze bank bij jou al een goede naam gecreëerd en is het gemakkelijk met het overmaken van geld. Vaak zie ik wel dat banken relatief hogere kosten hanteren voor het beleggen dan specifieke brokers.

Zelf heb ik geen ervaring met de beleggingsapp van Lynx trading, maar in de reviews van de Google Play Store lees ik geen positieve ervaringen. Alleen al geld storten schijnt in deze app erg moeizaam te gaan. De transactiekosten bij Lynx zijn wel betaalbaar, maar pas vanaf grote bedragen. Voor een kleine (beginnende) belegger lijkt me Lynx dus minder interessant. Het rendement bij Lynx is natuurlijk afhankelijk van de beleggingen die je zelf maakt. 

In 2019 was FlatEx opeens een opkomende speler in Nederland, welke kwam overwaaien uit Duitsland. De app heeft een minder mooie interface dan andere beleggingsapps, maar maakt wel beleggen mogelijk tegen lage kosten. De app van FlatEx is niet echt aantrekkelijk en werkt wat omslachtig, daarom zal ik er zelf niet zo snel beleggen.

Ik heb nog niet lang van deze beleggingsapp gehoord, en heb hem daarom ook niet kunnen testen. Via BOTS kun je automatisch laten beleggen in cryptocurrencies. Ik vraag me persoonlijk wel af hoe handig dit is, omdat voor de meeste beginnende beleggers is het handelen in cryptocurrencies veel te speculatief. Het idee is dat de cryptocurrencies wordt verhandeld via robots, die op basis van rationele beslissingen beleggingen maken. 

Ondanks dat ik banken die een beleggingsapp aanbieden al heb behandeld biedt ING een aparte beleggingsapp aan genaamd: ‘ING Beleggen.’ In de Google Play Store krijgt deze beleggingsapp alleen maar een cijfer van 2,3/5 van klanten. Dit lijkt te komen door storingen en andere problemen met de beleggingsapp. Deze app kan handig zijn als je al klant bent bij ING, maar anders zou ik zelf persoonlijk een andere beleggingsapp uitzoeken.

We hebben BUX Zero natuurlijk al behandeld voor beginnende beleggers, maar daarnaast heb je ook nog BUX X. Allebei deze apps zijn in eigendom van BUX. Deze app is alleen minder geschikt voor beginnende beleggers omdat het vaak over speculatief beleggen gaat (met een hefboomeffect). Wel kun je bij BUX X een gratis demo rekening openen waardoor je het beleggen hier kunt oefenen. 

Een internationale beleggingsapp die ook veel adverteert is Plus 500. Het idee van Plus500 is dat je belegt met CFD’s op Forex (valuta), crypto en aandelen. Voor specifieke (vaak speculatieve) beleggers kan dit interessant zijn, maar voor een beginnende belegger is deze app toch minder geschikt. 

Eigenlijk is dit geen normale beleggingsapp, maar een app voor het verhandelen van cryptocurrencies. Ik wilde deze app er toch even bijzetten omdat Bitvavo van Nederlands bodem is. Je kunt je beleggingen opslaan via zogenaamde cold-wallets. Ook krijgt Bitvavo veel positieve reviews, zijn de kosten best laag en hierdoor is Bitvavo dus wel een app om in de gaten te houden.

Lees hier mijn volledige review over Bitvavo.

Verhandel je eerste 1000 euro gratis (in je eerste week) via mijn vriendenlink*

Naast alle besproken beleggingsapps bestaan er natuurlijk nog meer beleggingsapps. Het is maar aan jou de vraag welke beleggingsapp bij jou past en welke je het meeste aanspreekt. Helaas heb ik geen ervaring met alle beleggingsapps, dus kan ik je niet over elke app wat interessant vertellen. Succes met beleggen op je mobiel!

Zelf beleg ik het liefste bij de app van DEGIRO