Welke beleggingsapps is het beste

Wat is de beste beleggingsapp?

Veel beginnende beleggers vinden het prettig om te beginnen met beleggen op hun mobiel. Tegenwoordig gebruiken we steeds meer onze telefoon, dus ook de aanbieders van beleggingsproducten (brokers) gaan hier apps naar maken. Ik maak nu zelf inmiddels al meer dan 2 jaar gebruik van verschillende beleggingsapps, dus laat ik hier mijn ervaringen delen met mobiel beleggen.

Inhoud

Hoe werken beleggingsapps?

Het is vaak gebruikelijk dat een beleggingsapp van een bank of broker minder functionaliteiten bevat dan de desktopversie. Dit is logisch, want op zo’n klein scherm kun je immers minder informatie kwijt. Wel is het de bedoeling dat een beleggingsapp dezelfde functionaliteiten kan bieden als de desktopversie.
Er zijn ook beleggingsapps die helemaal geen desktopversie hebben. Beleggingsapps als Bux Zero en Peaks zijn speciaal gemaakt voor op de mobiel, en hierbij heb je dus ook niet de mogelijkheid om via een desktop in te loggen.

Beleggingsapps vergelijken

Omdat het kiezen van de juiste beleggingsapps per persoon verschilt zal ik je geen specifiek advies geven van welke beleggingsapp de beste is. De ene persoon vindt het namelijk prettiger om zelf te gaan beleggen, terwijl de andere persoon liever zijn geld laat beleggen. Wellicht zit je ook al bij een bank die beleggen aanbiedt, en is het dus interessant om ook bij de bank te gaan beleggen.
Bij het vergelijken van de apps letten we voornamelijk op de kosten, rendement, handelsmogelijkheden, analysemogelijkheden, de interface en nog veel meer.

Bux Zero

BUX Zero is een beleggingsapp (zonder desktop-versie) waar ze beleggen voor de gemiddelde persoon mogelijk proberen te maken. De kosten bij BUX Zero zijn door het gebruik van Zero Orders heel laag (of niks) en het rendement is afhankelijk van je beleggingen. De analysemogelijkheden zijn beperkt, maar de handelsmogelijkheden beginnen wel steeds uitgebreider te worden. De interface van BUX Zero is heel modern en erg minimalistisch.

Peaks

Peaks is een beleggingsapp (zonder desktop-versie) gericht op het laten beleggen via samengestelde indexfondsen. Peaks hanteert hoge kosten en levert relatief lage rendementen op. Een onderscheidende factor van Peaks is dat je kunt beleggen met je wisselgeld. De interface van Peaks is voor iedereen te begrijpen.

DeGiro app

DEGIRO biedt een complete beleggingsapp aan (naast de desktop-versie) met heel veel analyse- en handelsmogelijkheden. Ook de kosten zijn goed te betalen, en de rendementen zijn natuurlijk weer afhankelijk van je beleggingen. Voor sommige beginnende beleggers kan de interface nog wat complex zijn, maar in principe valt dat snel te leren. DeGiro biedt een complete beleggingsapp aan die lekker werkt.

Nog geen belegger bij DEGIRO? Meld je hier aan!

Binck Zelf Beleggen app

Met de beleggingsapp (afgeleid van de desktop-versie) van Binck kun je zelf beleggen als beginner of als professional. De kosten zijn betaalbaar en het rendement is afhankelijk van je beleggingen. De interface van Binck is erg duidelijk en biedt veel analyse- en handelsmogelijkheden. Wel zijn er veel klanten die veel problemen hebben met de beleggingsapps van Binck volgens de reviews.

Ontvang gratis 200 euro transactietegoed bij Binck Zelf Beleggen via mijn vriendenlink.

eToro app

Net als bij DeGiro biedt eToro een beleggingsapp aan naast de desktop-versie. Wat voor mij een onderscheid maakt bij eToro is dat je de beleggingen van andere beleggers kunt kopiëren. Door een andere belegger te kopiëren kun je dezelfde rendementen en verliezen maken als de belegger in kwestie. Ook dit ‘copy-trading’ valt gemakkelijk binnen de app te doen.

Beleggen kent risico’s, je kunt je inleg verliezen. 
Dit artikel is onafhankelijk geschreven en bevat vriendenlinks.
Een app waar je vast wel constant de reclame van ziet voorbijkomen is Trading 212. Dit is een prima aanbieder voor beginnende beleggers om zelf te beleggen. De kosten zijn redelijk laag, en de interface is enorm strak. Ook de ervaringen van andere beleggers is erg goed te zien aan de reviews.

Bij banken als ING, Rabobank, Robin hood, ABN AMRO of SNS heb je ook de mogelijk om te gaan beleggen binnen de app. Persoonlijk heb ik maar een beetje ervaring met deze beleggingsapps waardoor ik ook moeilijk hierover een mening kan vormen.

 

Als je bijvoorbeeld al klant bent bij een bank en van plan bent om met kleine bedragen te beleggen, dan kan het makkelijk zijn om direct bij dezelfde bank ook een beleggingsrekening te openen. Immers heeft deze bank bij jou al een goede naam gecreëerd en is het gemakkelijk met het overmaken van geld. Vaak zie ik wel dat banken relatief hogere kosten hanteren voor het beleggen dan specifieke brokers.

Zelf heb ik geen ervaring met de beleggingsapp van Lynx trading, maar in de reviews van de Google Play Store lees ik geen positieve ervaringen. Alleen al geld storten schijnt in deze app erg moeizaam te gaan. De transactiekosten bij Lynx zijn wel betaalbaar, maar pas vanaf grote bedragen. Voor een kleine (beginnende) belegger lijkt me Lynx dus minder interessant. Het rendement bij Lynx is natuurlijk afhankelijk van de beleggingen die je zelf maakt. 

In 2019 was FlatEx opeens een opkomende speler in Nederland, welke kwam overwaaien uit Duitsland. De app heeft een minder mooie interface dan andere beleggingsapps, maar maakt wel beleggen mogelijk tegen lage kosten. De app van FlatEx is niet echt aantrekkelijk en werkt wat omslachtig, daarom zal ik er zelf niet zo snel beleggen.

Ik heb nog niet lang van deze beleggingsapp gehoord, en heb hem daarom ook niet kunnen testen. Via BOTS kun je automatisch laten beleggen in cryptocurrencies. Ik vraag me persoonlijk wel af hoe handig dit is, omdat voor de meeste beginnende beleggers is het handelen in cryptocurrencies veel te speculatief. Het idee is dat de cryptocurrencies wordt verhandeld via robots, die op basis van rationele beslissingen beleggingen maken. 

Ondanks dat ik banken die een beleggingsapp aanbieden al heb behandeld biedt ING een aparte beleggingsapp aan genaamd: ‘ING Beleggen.’ In de Google Play Store krijgt deze beleggingsapp alleen maar een cijfer van 2,3/5 van klanten. Dit lijkt te komen door storingen en andere problemen met de beleggingsapp. Deze app kan handig zijn als je al klant bent bij ING, maar anders zou ik zelf persoonlijk een andere beleggingsapp uitzoeken.

We hebben BUX Zero natuurlijk al behandeld voor beginnende beleggers, maar daarnaast heb je ook nog BUX X. Allebei deze apps zijn in eigendom van BUX. Deze app is alleen minder geschikt voor beginnende beleggers omdat het vaak over speculatief beleggen gaat (met een hefboomeffect). Wel kun je bij BUX X een gratis demo rekening openen waardoor je het beleggen hier kunt oefenen. 

Een internationale beleggingsapp die ook veel adverteert is Plus 500. Het idee van Plus500 is dat je belegt met CFD’s op Forex (valuta), crypto en aandelen. Voor specifieke (vaak speculatieve) beleggers kan dit interessant zijn, maar voor een beginnende belegger is deze app toch minder geschikt. 

Eigenlijk is dit geen normale beleggingsapp, maar een app voor het verhandelen van cryptocurrencies. Ik wilde deze app er toch even bijzetten omdat Bitvavo van Nederlands bodem is. Je kunt je beleggingen opslaan via zogenaamde cold-wallets. Ook krijgt Bitvavo veel positieve reviews, zijn de kosten best laag en hierdoor is Bitvavo dus wel een app om in de gaten te houden.

Lees hier mijn volledige review over Bitvavo.

Verhandel je eerste 1000 euro gratis (in je eerste week) via mijn vriendenlink*

Naast alle besproken beleggingsapps bestaan er natuurlijk nog meer beleggingsapps. Het is maar aan jou de vraag welke beleggingsapp bij jou past en welke je het meeste aanspreekt. Helaas heb ik geen ervaring met alle beleggingsapps, dus kan ik je niet over elke app wat interessant vertellen. Succes met beleggen op je mobiel!

Zelf beleg ik het liefste bij de app van DEGIRO